2021 | 2015 |
<- Atpakaļ

Mākslas dienas 2015

Mākslas dienas 2015 Baldonē šogad tika atklātas slavenā mākslinieka, sirreālista Salvadora Dalī 111. dzimšanas dienā, 11. maijā. Baldones mākslas skola, kā katru gadu, ir sarīkojusi vairākas izstādes. Baldones domes ēkā tika vienlaikus atklātas trīs izstādes - Mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde, Mākslas studijas izstāde un starptautiskā pasaules bērnu mākslas izstāde "Creative Connections" no ASV. Skolas audzēkņu izstādē, domes ēkas vestibilos un 2. stāva gaitenī, ir izlikti šajā mācību gadā tapušie darbi - guaša un eļļas tehnikās darinātas gleznas, grafikas, papīra plastikas un keramikas darbi. Audzēkņu darbu izstāde būs atvērta visu vasaru un apskatāma domes darba laikā.

Mākslas skolas audzēkņiem tika pasniegti arī tikko nopelnītie diplomi un balvas par sasniegumiem starptautiskajos un Valsts konkursos. Taivānā, 5. starptautiskajā glezniecības konkursā „Jang Ming” šogad izcilības diplomi ir piešķirti Sintijai Imantai, Danielam Belickim un Krišjānim Beļavskim. Diplomi tikai pirms nedēļas tika atsūtīti uz skolu ar kurjerpastu no tālās Taivānas. Šajā konkursā piedalījās 6350 jaunie mākslinieki no 35 valstīm. Kā jau iepriekš ziņojām, Baldones mākslas skolas audzēknis Krišjānis Beļavskis ir ieguvis arī 1. vietu Latvijas valsts konkursā par savu zīmējumu. Arī šo diplomu un pašu balvu - koka "Oskara" statuja pasniedza laureātam mākslas dienu izstādes atklāšanā. Pasākuma laikā notika arī Salvadora Dalī ūsu konkurss. Visiem mākslas dienu atklāšanas dalībniekiem bija iespēja izgatavot pašiem savas ūsas un nofotografēties pie lielā Salvadora Dalī portreta, kuru mākslas skolas audzēkņi tika gleznojuši, speciāli Salvadora Dalī 111. dzimšanas dienai un Mākslas dienām Baldonē.

Baldones Mākslas studijas izstādē šogad ar gleznām, grafikām, keramiku un skulpturāliem darbiem piedalās 12 autori: Daina Dudko, Sanita Galiņa-Ducmane, Vija zariņa, Anda Širokova Inese Feldmane, Rūta Štrausa, Dace Mola, Inga Kānberga, Daina Gabrusenoka, Juris Morics, Daiga Cēdere-Salnāja un Emma Smilga. Emma Smilgas kundze ir Mākslas skolas krustmāte mākslas pedagoģe, daudzu Baldones mākslinieku skolotāja. Viņas keramikas medaļas un miniplaketes jau sen iemīļojuši daudzi baldonieši. Studijas izstāde iekārtota domes 2. stāva semināru un izstāžu telpā un ir apskatāma darbdienās, 13:00 - 18:00 (izņemot piektdienas).

Mākslas dienās, kā vienmēr piedalās arī Baldones mākslas skolas pedagogi, kas vienlaikus ir arī profesionāli mākslinieki. Tā, kā Baldonei nav savas izstāžu zāles, mākslas skolas kolektīvā radās doma, izvietot mākslas darbus vairākās sabiedriskās vietās visā Baldonē. Rezultātā tapa akcija „Mākslas pastaiga Baldonē”, kuras laikā vienu mēnesi - no 11. maija līdz 11. jūnijam ikvienam mākslas interesentam ir iespēja doties pastaigā pa Baldoni un baudīt mākslas darbus, kas izvietoti 17 dažādās Baldones iestādēs. Kopumā akcijā izstādīti 57 mākslas darbi - gleznas, skulptūras, grafika, keramika un autoru orģināltehnikās veidoti darbi. Šajā izstādē piedalās visi mākslas skolas pedagogi : Ieva Muzikante, Kristīne Krastiņa-Indāne, Ināra Visnievska, Inita Grāvere, Iveta Aigare, Inguna Krolle-Irbe, Ingrīda Slišāne un direktors Tālivaldis Muzikants. Mākslas pastaigu Baldonē var sākt no jebkuras vietas un, sekojot līdzi pastaigas kartei, izstaigāt visas pārējās, kamēr visi mākslas darbi būs apskatīti. Mākslas darbi izstādīti Bibliotēkā, Baznīcā, veikalos, frizētavā, aptiekā, kafejnīcās un Kultūras nama logos. Darba laiki gan katrai no izstāžu vietām atšķiras, taču, cerams, ka ikviens varēs atrast piemērotu brīdi, lai mākslas darbus apskatītu, jo to var darīt visa mēneša garumā. Katrā no vietām ir izstādīti viens vai vairāki darbi. Turklāt, mākslas skolas pedagogi baldoniešiem ir sagādājuši vēl kādu pārsteigumu - mākslas loteriju, kurai paši mākslinieki ir ziedojuši savus darbus. Lai piedalītos loterijā, būs jāapskata visi 57 mākslas darbi un jāaizpilda loterijas anketas, kurās pareizi jāieraksta katrā izstādes vietā izlikto darbu autoru vārdi. Izstādes vietas un adreses var atrast speciālajā „Mākslas pastaigas” kartē un pašās anketās. Loterijas anketas un kartes atrodas izstāžu vietās, kā arī iespējams lejupielādēt Baldones mākslas skolas mājaslapā: www.baldonesmaksla.lv. Kad visi darbi apskatīti un anketas aizpildītas, tās jāiemet loterijas kastē, kas atrodas Baldones domes ēkas 2. stāva gaitenī, mākslas skolas audzēkņu izstādē. Izloze notiks Baldones pilsētas svētku laikā, jūlijā. Mākslas skolas kolektīvs novēl visiem baldoniešiem patīkamu Mākslas pastaigu! Lai veicas!


Tālivaldis Muzikants - Baldones Mākslas skolas direktors


 

 


 

Kalendārs
<< Marts 2024 >>
POTCPSSv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031